Vores målgruppe er primært borgere, der er udfordrede kognitivt af forskellige psykiatriske lidelser eller/og misbrug/misbrugsdemens, og det stiller store krav til vores daglige arbejde.
Struktur og genkendelighed i hverdagen er til gavn for mange af borgerne. En stor del af det pædagogiske arbejde består derfor i, gennem forudsigelighed og struktur, at sikre tryghed og stabilitet i borgerens hverdag.
Hverdagen tilrettelægges, så borgerne har så stor indflydelse på egen tilværelse som muligt. Vi holder beboermøder, hvor beboerne har mulighed for at komme med forslag til aktiviteter, madplan eller husorden. Vi arbejder også med at give borgerne positive oplevelser i hverdagen, både i form af aktiviteter på Solgården og udenfor Solgården og via relationen til andre beboere og til medarbejderne.
På Solgården er samvær en vigtig del af dagligdagen, og kernen i al samvær på Solgården er respekt og venlighed. Alle beboere er tilknyttet en mindre gruppe, hvor samværet foregår i og omkring gruppens køkken/opholdsrum, hvor der er plads til fælles måltider og socialt samvær. Nogle beboere trives bedst med at opholde sig og spise i egen bolig.
Pårørende er velkomne på Solgården, og i samarbejdet med pårørende er tillid nøgleordet - en tillid, der bygger på åbenhed og ærlighed.
Vi ønsker at Solgården opleves som: Et godt sted at bo, leve, arbejde og gæste.
Vores værdiord er: Faglighed, Ansvarlighed, Respekt, Anerkendelse, Venlighed, Rummelighed, Nærvær, Humor