På nuværende tidspunkt bor der otte borgere i alderen 43-83år. Borgerne har alle en form for mentalt funktionsnedsættelse/lav kognition, endvidere har nogle borgere også en psykiatrisk diagnose.

 

Borgere på Bostøtte Rosenvænget er meget forskellige og har vidt forskellige behov for støtte.
Derfor anvender vi mange forskellige tilgange og metoder til at støtte borgerne i deres hverdag.
De tilgange vi har valgt er, anerkendelse, ressourceorienteret, rehabiliterende/habiliterende, relations pædagogik og neuropædagogik.

 

Som pædagogiske metoder anvender vi KRAP og social færdighedstræning. Derudover bestræber vi os på at borgernes aktivitet/hverdag er begribelig, håndterbar og meningsfuld, så borgeren få en oplevelse af sammenhæng, da dette er med til at skabe livskvalitet.

 

Herved vægter vi også tværsektorielt samarbejde, det er blandt andet tandpleje, omsorgstandpleje, oligofreniteam, dementes-koordinatorer, egen læge, sygehuset, hjemmepleje, fodplejer samt fysioterapeut.

 

I hverdagen på Rosenvænget arbejdes der tværfagligt mellem SSA’er, pædagoger og sygeplejesker.

 

Vi er en fast personalegruppe som består af fire social- og specialpædagoger, en social- og sundhedsassistent SSA og en omsorgsmedarbejder, derudover har vi seks vikarer ansat, samt danner vi ramme for studerende inden for faggrupperne pædagoger, pædagogiske assistenter og social- og sundhedsassistenter.